TandClinic Smile

Estetisk tandvård

Termen estetisk (kosmetisk) tandvård handlar på vår klinik om att ge dig ett leende du är trygg med.

Våra behandlingar:
• blekning
• skalfasader
• tandfärgade lagningar
• helkeramiska kronor
• helkeramiska broar
• samt implantatbehandling
Invisalign

Invisalign är det närmast osynliga sättet att räta ut dina tänder på.
Invisalign använder avancerad datorteknik för bildbehandling i 3D för att avbilda hela din behandlingsplan. Därefter specialtillverkas en rad tandskenor för dina tänder för att förflytta dem lite i taget. Varje tandskena bärs i ungefär två veckor innan den byts mot nästa skena i serien, vilket gradvis förflyttar tänderna till den beräknade, slutliga positionen. Exakt hur lång tid din individuella behandling tar fastställs av din tandläkare och baseras på dina specifika behov.
Skenorna ska vara i munnen minst 20 timmar per dag. De är lätta att ta ut när du ska äta och dricka eller om du till exempel ska gå på ett socialt evenemang. Eftersom skenorna är genomskinliga är de ett bra alternativ om man vill ha en diskret behandling.
Behandlingen kan göras av estetiska såväl som funktionella skäl. Om det är väldigt trångt mellan tänderna är det svårare att hålla rent, vilket kan resultat i att det är lättare att få hål, inflammation och i vissa fall kan även bettfunktionen påverkas.
Vår strävan är att kombinera en perfekt form med optimal funktion för att du skall kunna le i livets alla skeenden.
Första mötet

Vid vårt första möte samlar vi in all nödvändig fakta, så som röntgen, foto och utför en klinisk undersökning så att vi har en korrekt grund att stå på för vidare planering. Sedan för vi en dialog över dina önskemål om vad du skulle vilja förändra vad gäller färg och form. Vi tar även avtryck på dina tänder. Med detta som underlag kan vi sedan ta fram ett förslag på hur vi skulle kunna uppnå dina önskemål.
Andra mötet

Vid ditt andra besök hos oss går vi igenom de åtgärder som kommer att behövas för att uppnå önskat resultat. Du kommer även att få titta på modeller och foto som utgör de förslag som vi har för dina tänder. Då vi utgår från framtagna modeller börjar vi behandla först när du bestämt dig för vilken form du vill ha. Utifrån modellerna diskuterar vi eventuella förändringar. Är du däremot fullständigt nöjd med den föreslagna formen så kan vi boka en tid för att utföra behandlingen.
Tredje mötet

Beroende på vilket behandlingsalternativ som vi gemensamt beslutat om så kan behandlingen ta olika lång tid. I samtliga behandlingar strävar vi efter att bevara så mycket av tanden som möjligt. Du får nu tillfälliga kronor eller fasader och vi ser även till att ditt bett är i perfekt position för att inte äventyra konstruktionen på grund av felaktig belastning. Någon dag efter besöker stämmer vi av om allt känns som det ska.
Fjärde mötet

Äntligen sätter vi fast de permanenta konstruktionerna och ser till att bettet är i ett perfekt läge för att undvika eventuella felaktiga belastningar som kan äventyra dina nya tänders form och hållbarhet. Där behov finns kan en bettskena behöva sättas in som ytterligare skydd mot detta, denna slipas in minutiöst för att avlasta och skydda dina nya tänder. Efter någon dag stämmer vi av så att allt är i sin ordning.