Azzalure 1024 × 581

Azzalure

Reducera rynkor med Azzalure

Azzalure är en lokal muskelavslappnare, en sk. botulinumtoxin typ A (Botox) som
är speciellt utformad för estetiska behandlingar med avslappnande effekt på pannan, rynkor mellan ögonbrynen eller rynkor runt ögonen.

Behandling är enkel och snabb och resultatet varar i några månader.
Vad är Azzalure?

Botulinumtoxin är ett väl beprövat läkemedel som sedan 80-talet använts inom sjukvården för att behandla muskelsjukdomar. På 90-talet och framåt har ämnet blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor.

Användning av Botulinumtoxin för detta ändamål ökar numera lavinartad i världen. Allt detta tack vare de positiva egenskaperna i preparatet; hög säkerhet, fina kosmetiska resultat, enkel behandling för patienten och ett överkomligt pris.

Behandlingen har dessutom en klar preventiv effekt; förebygger utveckling av rynkor i det behandlade området. Den kan också åstadkomma en utläkning av tunnare rynkor på ett naturligt sätt (huden som inte utsätts för ständiga böjningar (veckbildningar) kan efter en tid reparera rynkdefekter).

Botox och Azzalure är båda läkemedel som innehåller Botulinumtoxin A. Botulinumtoxin A utvecklas från ett protein som produceras av bakterien Clostridium botulinum. I mycket utspädda doser kan läkemedlet sprutas in i utvalda små ansiktsmuskler för att släta ut rynkor.

Azzalure kan även användas som behandling vid överdriven svettning (Hyperhidros).