TandClinic

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Tandlossning

Tandlossning orsakas av plack och tandsten som bryter ner tandköttsvävnaden och käkbenet. Gingivit (tandköttsinflammation) ger rött, svullet och lättblödande tandkött. Detta kan lätt åtgärdas genom återkommande besök för hygienbehandling, där vi tar bort tandsten, putsar, informerar och instruerar.
Paradontit, inflammation i tandköttet med bennedbrytning, är en vidareutvecklad form av sjukdomen och har samma symptom som gingivit och kräver ibland kirurgisk behandling. Detta utförs av oss eller vår specialist.
I vissa fall kan man med hjälp av fosterproteiner stimulera bentillväxt och återfå benfästen.

Tandgnissling – tandpressning

Detta är oftast inget man upptäcker själv men kan ge symtom som att man vaknar med huvudvärk, känner sig trött och spänd i käkarna eller känner ilningar. I vissa fall kommer en patient med en eller flera avbrutna tänder eller lagningar som gått sönder.
Detta kan avhjälpas med en bettskena som man sover med på natten. En bettskena skyddar dina tänder från slitningar och avlastar käklederna.

Visdomständer

Att ta bort visdomständerna är vanligt framför allt i de övre tonåren och 20 – årsåldern. I de flesta fall tas visdomständerna bort för att förhindra trångställning och för att bevara en optimal tand och tandköttshälsa.
Vi vet att många oroar sig för detta, men i de flesta fall så går det mycket snabbt och enkelt.

Dålig andedräkt

Tänk på din andedräkt – andra gör det! Dålig andedräkt är ofta ett tecken på att man bör besöka sin tandläkare och i lindrigare fall kan det hjälpa med våra specialprodukter.